FRÅGOR & SVAR

Optimering, Motoroptimering, Trim, Chipning, Chiptrimning, Chiptuning, Trimchip, eller Tuning, Mappning, kärt barn har många namn!

Oavsett vad vi kallar det så innebär begreppen ovan en elektronisk uppgradering av motorprogramvaran i ditt fordon.

Oavsett fordon, vare sig det gäller en bil, arbetsbil, skåpbil så har vi kunskapen och möjligheten att förbättra prestandan, körupplevelsen och bränsle-ekonomin i ditt fordon.

Vid en motoroptimering så finjusterar vi parametrar för motorstyrningen ”fordonets hjärna”.

Det man kallar chiptrimning är det som vi absolut inte håller på med. Dvs att man gör ett fysiskt chip byte i moderkortet som lagrar programvaran. På bilar från och med 2000 och framåt sker programmering idag via OBD-uttaget (diagnostikuttaget) på bilen. Uttaget i sig är direkt kopplat med bilens ”hjärna” vilket leder till underlättad kommunikation för att läsa ur bilens original-parametrar, spara dessa och sedan skräddarsy en ny mjukvara för effekthöjning samt bränslebesparing.

Vi äger master verktyg vilket innebär att vi själva ändrar och justerar effekten och optimeringen utifrån bilensskick.
Många andra företag köper in färdiga filer som kostar allt från 1000-3000kr

Vi säljer även filer till många företag runt om i världen.

Vår optimering av växellådor ger högre motoreffekt, mera vridmoment och bättre prestanda. Optimeringen ger även bättre driftsäkerhet, snabbare växlingstider samt ändrade växlingspunkter mm.

Ja, normalt sjunker bränsleförbrukningen med 5-7% vissa modeller kan göra mer besparing medans andra gör mindre besparing. Sen är det upp till dig som chaufför hur mycke bränslebesparing du gör, i början efter en optimering är det roligt att ”testa” den nyvunna effekten vilket brukar leda till ett aggresivare körsätt & förbrukningen förblir samma eller kanske till och med ökar.
Vill du som kund ha max bränslebesparing så kan vi fixa det, men vid en sådan optimering ökar man inte effekten lika mycket.

Bilprovningen har inga möjligheter att undersöka om fordonet är motoroptimerat eller ej då det optimering sker i motorstyrenheten.

Vi lämnar 1 års garanti på att motornsstyrdon inte har tagit skada av vår motoroptimering.

Vi lämnar även 2 års support

Nej! Vi använder inga färdiga programvaror som vi endast laddar upp till eran bil.
Vi läser alltid ut eran orginal programvara i fordonet och utgår från denna. När vi sedan gör eran nya mjukvara utgår vi från orginalet och optimerar den eller  implementerar våra färdiga mallar vi har i den mjukvara. Sedan görs indviduella ändringar som är helt unika för eran bil, beroende på vad ni är ute efter och vill uppnå med eran optimering.

Detta gör även att vi har en databas över just exakt den mjukvaran som varit i eran bil, om ni någon gång skulle vilja återställa bilen till orginal så blir den precis som innan.

Vi har MASTER verktyg från Alientech, Magicmotorsport, Autotuner, Bflash, MPPS och är inte beronde av att köpa in filer eller programvara